08 April 2011

INDONESIA part 1

assalamualaikum..
lebih dari sepuluh hari aku tak meng-update blog. ini kerana aku pergi bercuti di kampung halaman. so, selama aku kat sana, aku tak ada masa nak mengonline kan diri untuk berpesbuk or berbelog ni.

aku hanya ada masa untuk makan tido makan tido makan tido jeeeeeeeeee. :)

okay. today aku nak kongsikan gambar-gambar yang telah aku amek semasa berada di sana. kalau nak tengok, silakan. kalau tak nak tengok gi main jauh2 sana. wat semak je. :p

yang ni still kt KLIA





now, we flying..



bdak ni smpai sakit pinggang dok dlm flight 2jam 30minit.

 okay! dah sampai ke surabaya.
jalan di surabaya macet deh.



HOME SWEET HOME


 

kampung aku masih menggunakan perkhidmatan air perigi sebagai sumber air. 
sebab kampungku di kawasan desa.


pasar yang agak femes kat kampung aku.
"pasar ketapang"


kalau tak pandai tawar menawar, memang kena kelentong la.. tmbah2 lagi bila nmpk muka2 kami yang berbeza dari yang lain. 
ha? apakah?
hahhahha. 
actually peniaga kat sana pndai tau. 
dorang boleh tengok muka2 yang baru datang dari perantauan.
naseb baik aku bawak kazen aku yg menetap kat sana. 
dia memang pandai tawar menawar ni, so save duit aku dari di kena tipu.


ni pic aku mase 2007.
"eyh, tetibe rase muda kembali. hahahha"
 time ngah godek lappy pak ucu aku, 
tetibe jumpe gambar ni. dia simpan lagi rupanya. heheh
patutnya gambar ni dah tak ada sebab hp aku time tu sudah hilang.

bersambung....

do u LIKE it?

3 comments:

combi said...

comelnye ayam keler pull =p

eis said...

HAHHA.
tw xpe.
geram je tengok

Abdullah Mujaddidi said...

permisi,
boleh bertukar link?
http://muja94.blogspot.com/p/bloglink.html