14 March 2011

6 SEBAB DI TINGGAL BF/GF

korang pernah tak mengalami saat-saat indah menjalin kasih sayang bersama buah hati, then secara tetiba dia putuskan hubungan tanpa sebab dan alasan yang jelas? BF/GF korang "bla" camtu jer, dan ianya memberi kesan yang amat mendalam kat korang. korang pon di belenggu dengan berjuta-juta pertanyaan. kenapa?.mengapa?.why?. ooooo my darling, why u leave me??? whyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!






so, disini saya nak kongsi denganuolz yang baru putus cinta or maybe yang dah lama putus cinta tapi masih tertanya-tanya sebab si dia tinggalkan uolz.

1. Si Dia Tidak Melihat Masa Depannya Bersama Anda

mungkin masa awal-awal bercinta dulu, semua tmapak indah and ala-ala sweet gitu. yela.. mula-mula kan.. kentot pon wangi. so, masing-masing rasa bahagia je. tapi bila dah lama-lama, maybe si dia tak nampak sinar kebahagiaan pada masa akan datang dalam hubungan yang korang bina tu. sebab tu lah, si dia tinggalkan uolz untuk mencari kebahagiaan yang hakiki.


2. Si Dia Takut Berkomitmen
kalau korang nak tau, orang lelaki ni, dorang ni susah sikit nak bagi komitmen or dalam erti kata lain, dorang malas nak berkomitmen even dah bercinta bertahun-tahun sekalipon. maybe, camtu jugak la BF korang. sebenarnya BF korang tak sampai hati nak bagi tau kt uolz yang dia masih belum ada komitmen. so, dorang pilih jalan untuk "bla" shj, daripa mengatakan hal yang sebenar. halangan daripada family pon boleh jadik jugak.



*lelaki yang tak suka ada ikatan dengan mana-mana pompuan adalah pondan!*



3. Si Dia Memiliki Masalah Pribadi

mungkin jugak si dia ada masalah peribadi. contohnya: kucing dia mati ke.. hahahha. takde lah. maybe dorang ade masalah kewangan ke, stress dengan kerja ke.. so, dengan adanya korang disisinya, MAYBE dia merasa bahawa korang ni hanya menambah kan tekanan dan membuatkan dorang lebih kusut. maka dengan itu, dorang memilih jalan untuk keluar dari tekanan tersebut.


4. Dia Memilih untuk 'Move On'

si dia baru sedar bahawasanya hidop dorang bosan bersama korang. asyik-asyik aktiviti yang sama je tiap-tiap hari. tak ade perkembangan langsung. so, dia memilih untuk "MOVE ON".



5. Hubungan Tidak Membaik

BERGADUH. saya percaya sume orang mesti pernah bergaduh dengan pasangan. tipu la kalu tak pernah gaduh. tak happening langsung hubungn korang tuh. tapi, kalu bergaduh tu.. kena berpada-pada n kena la berbaik semula. kalau tak baik-baik jugak, maybe si dia jenuh ah nak pujuk korang yang tak abes majok 24jam. so, dia pon memilih untuk tinggal je korang kat situ. ramai lagi orang yang nak kat dia kot.



*pening kepala layan karenah pasangan*

6. Si Dia Merasa Bersalah

part ni aku paling suka. si dia mula merasa bersalah sebab dia tau dah banyak kali dia sakitkan hati korang. walaupun dia dah telah berubah dan janji tak buat lagi, tapi korang masih tak nampak perubahan dalam diri dia dan  mende ni akan membuatkan dia merasa bersalah. sebab tu lah dia pergi dari hidup korang dan berharap korang akan menemui sinar kebahagiaan. 






p/s: tak semua sang kekasih meninggalkan pasangan sebab adanya orang ke 3. masih banyak lagi alasan yang membuatkan dorang berputus asa untuk meneruskan percintaa.

6 comments:

Anonymous said...

supperb la.. thats true.. usually ader setengah couple yang selfish dan hanya membebankan..hahah

eis said...

hahha..
tp sstengh je kan..

Nour Akmal said...

nice..=)
ade betul gak tu..

eis said...

kan kan kan...
huhuh..
slaunya camtu lah..

Dekcik said...

penah dapat pkwe cm nie..dye tinggal cm 2,tanpe bg alasan ape2..dulu mse nak bukan men agy ckp mcm2..huhu..

Anonymous said...

pakar psikologi ada berkata perangai lelaki memang mcm tu bila tertekan akan pergi mcm tu saja sbb dia perlukan ruang untuk berfikir, jika dia fikir sudah penat melayan karenah kamu yg moody 24jam skit2 da xlyn bf lama2 dia stress dia angat kaki la.. so dlm hbungan jangan ada ego and pentingkan diri. laki ni cepat meluat ngan sikap ppuan yg pentingkan emosi smata mata.. lama2 gudbye